Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Mariana je neděle 08.09.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Dětská seznamka opět v novém kabátě

Po devíti letech mění Dětská seznamka kabát. Ale není to jenom změna kabátu, nová verze přináší více změn, než pouze změnu vzhledu.

Včera byla spuštěna nová verze Dětské seznamky. Jde již o pátou verzi od roku 2000, kdy Dětská seznamka vznikla. Vzhledově vychází Dětská seznamka z velmi podobného designu, jako měla verze předchozí.


Dětská seznamka přináší některé nové zajímavé funkce. V knize návštěv se množily požadavky na zrychlení schvalování inzerátů. Každý inzerát je totiž z důvodu bezpečnosti, po zadání, kontrolován administrátorem a buď schválen nebo upraven (nejsou povolena telefonní čísla) a nebo v případě nevhodnosti zcela smazán. Vše ale dělá jako dobrovolník zadarmo po práci jeden administrátor, který má na starosti ještě několik dalších webů, které Internet mládeži, z.s. provozuje.



Nová verze řeší problém rychlosti schvalování inzerátů placenými profily. Uživatel má možnost si po registraci nastavit v osobním nastavení, že chce placený profil. Následně potom zašle bezhotovostním převodem částku dle své úvahy na kredit pořadateli. V okamžiku, kdy je kredit připsán na účet, nastaví jeho výši administrátor v profilu. Potom je možno si zadat inzerát s nastavením prioroty. Ty mají pěts stupňů. Schválení do 8 hodin (1. stupeň) stojí 50,-- Kč. Schválení do 24 hodin (2. stupeň) vás bude stát 30,-- Kč. Za 20,-- Kč můžete mít schválený inzerát do třech dnů (3. stupeň) a nebo za 10,-- Kč do sedmi dnů (4. stupeň). Pátý stupeň je zdarma, rychlost schválení není garantována, ale většinou bývá do jednoho až čtyř týdnů. Administrátor brigádník, který je za schvalování prioritních inzerátů placený, je motivován schvalovat inzeráty dle požadavku. Pokud nestihne třeba z důvodu dovolené schválit inzerát do 8 hodin v 1. stupni, ale třeba až za 15 hodin od podání, odpočte se inzerentovi pouze 30,-- Kč za schválení do 24 hodin (2. stupeň) a také odměna aministrátora je nižší.


Další velkou změnou je, že je upravena tématičnost základních rubrik a místo původních šesti jsou pouze čtyři. Rubriky Kluci hledají děvčata a Děvčata hledají kluky, jsou ponechány prakticky beze změny a jsou prioritně určeny pro vztah. Rubrika Kluci hledají děvčata nebo kluky byla nahrazena rubrikou Kluci hledají pouze kamarádství a obdobně rubrika Děvčata hledají kluky nebo děvčata byla nahrazena rubrikou Děvčata hledají pouze kamarádství. Do těchto rubrik nebude administrátor schvalovat jakékoli inzeráty, které budou mít sexuální podtext.


Zmizely rubriky Kluci hledají kluky a Děvčata hledají děvčata, protože jsou již vývojem překonány (dnes se kluci zajímají o děvčata a děvčata o kluky už v hodně ranném věku, než to bylo dříve). Navíc byly tyto rubriky zneužívány k jiným účelům, než ke kterým na Dětské seznamce byly. V těchto rubrikách bylo nejvíce inzerátů, které administrátor zamítal z důvodu, že porušovaly zákony ČR Tato rubrika byla také nejvíce v pozornosti Policie ČR. "Většina inzerentů v těchto rubrkách byla stejně starší patnácti let, takže už nejde o děti a mohou si tedy podat své inzeráty na jiné seznamky, k tomu určené, kterých je na internetu poměrně hodně", vysvětluje ředitel Internet mládeži z.s., který Dětskou seznamku provozuje. Dodává: "Inzeráty tohoto typu nesou poměrně velké riziko a protože Dětská seznamka garantuje bezpečnost dětí, nejsme schopni toto riziko eliminonovat. Kdo má zájem, může si svůj inzerát na toto téma podat na seznamce pro dospělé, ale na své vlastní riziko. Díky monitoringu máme zkušenost, že dost často odpovídá např. třináctiletému gay inzerentovi člověk, který v odpovědi uvede věk do patnácti let, přestože je ve skutečnosti o dest i více let starší".


Zeptal jsem se: "V čem spočívá bezpečnost Dětské seznamky?"


"Dětská seznamka je za prvé monitorována, to jest pokud někdo inzeruje pod značkou, mimo toho, že je skryt jeho email, veškeré odpovědi zaslané na tento inzerát jsou ukládány do databáze. Zde je také změna oproti předchozí verzi, protože dříve byly zasílány administrátorovi na email. Jak ale inzerátů přibývá, administrátor je nestačí všechny číst. Proto jsou nyní ukládány do databáze, aby se v nich dalo přehledněji vyhledávat a v případě potřeby tak reagovat na dotazy ze strany Policie ČR v případě pokusu o zneužití Dětské seznamky. Další věcí, která již byla zmíněna je, že jsou inzeráty schvalovány administrátorem a neoběví se tedy dříve, než je administrátor zkontroluje. V nové verzi nejsou neschválené inzeráty mazané z databáze, jako dříve, ale jsou ukládány do archivu, což umožní i jejich dodatečné vyhledání."


Zajímalo mě: "Stalo se někdy v minulosti, že se někdo pokusil Dětskou seznamku zneužít?"


"Ano, takový jeden pokud jsme zaznamenali a dvakrát podezření zaznamenala Policie ČR, která si od nás vyžádala data. V prvním přípúadě jsme byli iniciátory mi a pachtael byl úspěšně dopaden. O vyřešení či nevyřešení případů iniciovaných Policií ČR nemáme informace. V každém případě jsme nyní monitoring vylepšili takže snahy o zneužití jsou pro pachatele nebezpečnější. Nelze už jednoduše smazat stopy zrušením profilu, protože všechny zrušené profily uživatelem se archivují včetně logů o činnosti těchto uživatelů, které samozřejmě obsahují i IP adresy, takže jsme schopni potřebné informace na vyžádání předat orgánům činným v trestní řízení i s poměrně velký zpožděním."


Ostatní rubriky zůstaly na Dětské seznamce beze změny, mimo čtyř základních rubrik je zde dalších 23 tématických rubrik, z nichž největší zájem je o rubriku Pokec na internetu - chat. Nejvíc inzerátů je ale v rubrice Kluci hledají děvčata na vztah (přes 700) a druhé místo si drží rubrika Děvčata hledají kluky na vztah (přes 400 inzerátů). Celkem zde najdete téměř 1.600 inzerátů, takže si určitě vyberete. A pokud ne, můžete se zaregistrovat a podat si inzerát sami. Pokud nespěcháte na zveřejnění, je to zadarmo.

  • Autor: Fencl Martin - Marťas
  • Datum publikace: 22.08.2016
  • Článek zařazen do: Zajímavé stránky
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 5056 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0033 sec. | Aktuálně máme v databázi 8376 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha