Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Mariana je neděle 08.09.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Český západ pomáhá lidem ze sociálně vyloučených lokalit s návratem na trh práce

Během dubna prošlo pět mužů ze sociálně vyloučené lokality v Dobré Vodě u Toužimi týdenním rekvalifikačním kurzem Obsluha řetězových pil a křovinořezů.

      Bezplatnou rekvalifikaci, která reaguje na místní nabídku pracovních míst, zprostředkovala nezisková organizace Český západ. Ta působí i v dalších podobných lokalitách na Toužimsku a Tepelsku, kde lidem pomáhá řešit problémy zejména v oblasti zaměstnání, vzdělávání, bydlení či zdravotní péče. Kurz, který probíhal v rámci projektu „Návrat do práce – návrat do společnosti“, má přispět ke snížení nezaměstnanosti v regionu.


      „Rekvalifikační kurz byl zajímavý, ale velmi náročný. Pracovali jsme celý den v terénu. Střídala se práce s křovinořezem a motorovou pilou. Učili jsme se postupy pro bezpečné zpracování dřeva, ale také jak pečovat o motorovou pilu, jak ji čistit a brousit řetězy,“ popisuje průběh kurzu Tomáš Kolena, asistent zaměstnávání v Českém západu. „Součástí kurzu byla samozřejmě i teoretická část. Celý kurz byl v pátek zakončen závěrečnou zkouškou z bezpečnosti práce a údržby nástrojů, kterou jsme složili všichni,“ uzavírá Tomáš Kolena. Muži nyní mohou najít uplatnění při údržbě zeleně, odstraňování náletových dřevin nebo prořezávkách stromů. Kurz probíhal v Nových Hamrech a zajišťovala ho Lesní škola Petr a Petr.


     Kromě tohoto kurzu organizuje Český západ pro obyvatele sociálně vyloučených lokalit i další rekvalifikační kurzy, např. v oboru dřevorubec nebo šička. Při jejich plánování je brán zřetel na místní nabídku pracovních míst. Český západ pořádá i motivační a aktivizační kurzy pro dlouhodobě nezaměstnané, zájemcům nabízí pracovní poradenství, možnost doplnění si základního vzdělání, ale také šest nových pracovních míst. Všechny tyto aktivity jsou součástí projektu „Návrat do práce - návrat do společnosti“ a jsou plánovány s ohledem na možnosti a zkušenosti lidí, kterým jsou nabízeny.


     Projekt „Návrat do práce, návrat do společnosti“, reg. č. CZ.1.04/3.3.05/68.00257, podpořil Evropský sociální fond, Evropská unie, Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost. Podporujeme vaši budoucnost - www.esfcr.cz.




      Občanské sdružení Český západ působí v sociálně vyloučených lokalitách na Toužimsku a Tepelsku v Karlovarském kraji. Zde poskytuje sociální služby, nabízí vzdělávání, poradenství při zaměstnávání a právní poradenství, volnočasové programy a zapojuje občany do veřejného života. Pomáhá lidem řešit jejich tíživé životní situace zejména v oblasti zaměstnání, vzdělávání, bydlení a kontaktu s majoritou. Principem práce Českého západu je, že se snaží nedělat práci za druhé, ale podporuje lidi tak, aby postupně dokázali své osobní i společné problémy řešit vlastními silami a uměli brát své životy do vlastních rukou. Bližší informace najdete na internetových stránkách www.cesky-zapad.cz nebo v dobročinném obchodě BUŤI v Plzni (www.buti.cz).


Internetové stránky projektu Návrat do práce – návrat do společnosti: http://www.cesky-zapad.cz/cinnost/projekty/navrat-do-prace-navrat-do-spolecnosti

  • Autor: Redakční poštou
  • Datum publikace: 11.05.2012
  • Článek zařazen do: Zajímavosti
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 1508 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0038 sec. | Aktuálně máme v databázi 8376 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha