Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Mariana je neděle 08.09.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Vítězem pátého ročníku JunWebu se stal Matouš Skála

Třináctiletý Matouš Skála dokázal vyhrát obě kategorie a přerušit hegemonii vítězství Jirky Špačka.

      Soutěž JunWeb byla po první kole velmi vyrovnaná. Mladší kategorie se vpodstatě nekonala, protože z dvou finalistů dorazil pouze Matouš Skála, který se tak automaticky stal jejím vítězem. V této kategorii soutěžil s kronikou své třídy.



     Ve starší kategorii, z které bylo do finále pozváno pět soutěžících na prvních pěti místech, dorazili čtyři finalisté. Damián Brhel se omluvil pro nemoc. Zde bylo po prvním kole toto mezipořadí: 1. Matouš Skála 28, 2. Jiří Špaček 24, 3. Jan Hrach 20, 4. Damián Brhel 19 a 5. Michael Bělaška 16.




     Prezentací své stránky začal Matouš Skála, který soutěž po 1. kole vedl. Do starší kategorie se přihlásil se svým osobním blogem, který sbíral body mimo jiné za to, že byl stoprocenttně v tématu soutěže. Zatím co v mladší kategorii soutěžil Matouš v kategorii stránka kolektivu, do této kategorie si vybral svůj osobní blog, který je obsahově opravdu hodně pestrý. Navíc má Matouš pro tuto svoji stránku i vlastní redakční systém a jeho úroveň tvorba práce s Php a MySQL je s ohledem na jeho věk obdivuhodná.




     Jako druhý v pořadí představil svoji stránku Jirka Špaček, který dokázal JunWeb vyhrát čtyřikrát za sebou (v jednom ročníku se o vítězství dělil s Damiánem Brhelem). Jeho stránka je technicky i designově na velké úrovni, ale co se týká obsahu, nasadil Matouš Skála laťku hodně vysoko a Jirka na ni nedosáhl.




     Podle pořadí v 1. kole jako třetí představil svoji stránku Jan Hrach. Jeho technické znalosti jsou na velmi vysoké úrovni, ale o sobě a svých neinternetových zájmech toho má na stránce ze všech finalistů nejméně.




      Damián Brhel byl nepřítomen, tak svoji stránku představil Michael Bělaška. Jeho stránka je oproti předchozím letům výrazně lepší, ale přesto ji porotci zařadili až na páté místo.




     V prvním mezikole byli nejlépe hodnoceni Matouš a Jirka, kteří získali za prezentaci stránky po deseti bodech. Devět bodů získal Honza Hrach a osm bodů Michal Bělaška. Do vědomostní soutěže šli tedy účastníci v pořadí Matouš, Jirka, Honza a Michal.


     Matouš si vybííral otázky na jistotu, což se mu vyplatilo. Většinou volil otázky za 200 nebo 300 bodů, na které odpovídal správně, takže neztrácel body. Jirka zariskoval při jedné pětistovkobé otázce, což ho odsunulo nakonec až na 3. místo. Suverénně si v této části soutěže vedl Honta Hrach, který zuvolil jednu otázku za 500 bodů, dvě za 300 bodů a dvě po stech bodech, nechyboval a toto mezikolo suverénně vyhrál.


     Nejvíce chyboval ve vědomostní soutěži Michal, který odpověděl z pěti otázek správně jenom jednou. Celkově vyhrál toto mezikolo Honza Hrach s 1.300 body, před Matoušem Skálou (1100), Jirkou Špačkem (800) a Michalem Bělaškou (-700). Do soutěže si za umístění připsali Honza 10 bodů, Matouš 9 bodů, Jirka 7 bodů a Michal 4 body.



     Do posledního mezikola soutěžící nastupovali s vyrovaným pořadím, protože po 2. mezikole to vypadalo takto: 1. až 2. Matouš Skála a Jan Hrach 19 bodů, 3. Jiří Špaček 17 bodů a 4. Michal Bělaška 12 bodů.




     První se představoval Matouš Skála, po něm Jan Hrach. Oba dodrželi časový limit a mluvili pár sekund před dvě minuty. Deset sekund chybělo Jirkovi Špačkovi a sotva minutu dokázal mluvit Michal Bělaška.




     Za osobní představení získali po deseti nodech Matou a Honza, Jirka získal devět bodů a Michal šest bodů. PO sečtení bodů z třech mezikol 2. kola vyšlo toto pořadí 2. kola: 1. až 2. Matouš Skála a a Jan Hrach, 3. Jiří Špaček 26 bodů a 4. Michal Bělaška 18 bodů.


     Nyní byly sečteny body z 1. a 2. kola a vzešlo z toho celkové pořadí: 1. Matouš Skála 57 bodů, 2. Jiří Špaček 50 bodů, 3. Jan Hrach 49 bodů a 4. Michael Bělaška 34 bodů.



     Výsledky byly vyhlášena a soutěžící si vybírali ceny. Matouš Skála, jako vítěz mladší kategorie si nejdříve vybral tři knihy určené pro mladší kategorii. Zbylé knihy byly přidány ke knihám pro starší kategorii.



     Ve starší kategorii si opět jako první vybíral Matouš, tentokrát jednu knihu. Po něm si vybíral jednu knihu druhý Jirka, dále jednu knihu třetí Honza a jednu knihu čtvrtý Michal.



     Dále si vybírali po jedné knize soutěžící na prvním až třetím místě, tedy Matouš, Jirka a Honza. V třetím kole výběru z cen si vybrali ještě po jedné knize Matouš a Jirka a na závěr si jako vítěz ještě jednu knihu vybral Matouš. Soutěžící si odnášeli jako ceny odborné knihy z nakladatelství Computer Press.




     Pátý ročník JunWebu máme za sebou. Výsledky na stránce zatím ještě nejsou a asi pár dní nebudou, protože stránka byla předělána a tato část není ještě hotova. Při nejbližším volném víkendu, který je ale bohužel v nedohlednu, vše na stránku doplníme, včetně fotoalba.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 01.02.2009
  • Článek zařazen do: Internet
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3338 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0036 sec. | Aktuálně máme v databázi 8376 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha