Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Mariana je neděle 08.09.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Beskydy 2006 – 4. část

Ve čtvrté části reportáže z dovolené turistů CVČ Kamarád se podíváme do Frenštátu pod Radhoštěm a pokročíme až do návratu do Prahy.

     Ve čtvrtek 6. 7. jsme zase vstávali brzo na snídani, kterou jsme měli o hodinu dřív. Autobus nám jel opět v 8.08 ze zastávky Staré Hamry – most. Přestupovali jsme v Rožnově na autobusovém nádraží. Ve Frenštátu jsme vystoupili na první autobusové zastávce a čekala nás dlouhá cesta po hlavní silnici do centra. Jediná zajímavost, kterou jsme na ní viděli, byl skonanský můstek.

      Když jsme došli na náměstí, byli jsme velmi zklamáni, protože všechny památky – muzeum i věž, byly ve svátek zavřeny. Kdy jindy by už měly být otevřeny, než ve svátek, kdy je volno a turisté je mohou navštěvovat? Takže jediné, co se zde dalo dělat, bylo se dobře najíst. To s enám opravdu v hotelu na náměstí povedlo.

     Náměstí je architektonicky zajímavé jak různými sochami, kašnou, sloupy, ale i domy. Jenže na celodenní výlet je to opravdu málo.

     Tak jsme zbytek dne proseděli ve stínu na lavičce, přičemž táta napsla pohledy, které jsme hned poslali. Čekali jsme na čtrnáctou hodinu, kdy otevírala internetová kavárna, kde jsem s ekonečně dočkal rychlého Internetu. Za 30,-- Kč jsem zde mohl hodinu pracovat a kontrolovat naše weby.

     Ve zbytku času jsme si zašli do cukrárny nejprve na zmrzlinový pohár a posléze ještě na jahodový koktejl. Potom jsme se už vydali na autobusové nádraží, které je hned naproti vlakovému nádraží. Zde nikdo nevěděl o autobusu, kterým jsme měli přímo jet až do zastávky Saré Hamry – most. Nakonec přece jenom jel, ale doposledka jsme nevěděli, kde zastaví.

     Přijeli jsme akorát na večeři, po níž jsme si zahráli zase Sankt Petersburgs. Vyhrál jsme se 152 body, táta měl 135 bodů.

     V pátek jsme vyrazili na výlet na Grůň. Konečně jsme mohli spát normálně a vstávali jsme na snídani až na osmou hodinu. Po ní jsme pak vyrazili na osmikilometrovou tůru s velkým převýšením. Tam jsme šli po žluté po silnici abyl to opravdu stoupák.

     Občerstvili jsme se a odpočinuli si v hotelu Charbulák a potom jsme se vydali po zelené na zpáteční cestu. Tentokrát jsme zase pro změnu klesali po krkolomné cestě, která nás dovedla přímo k hotelu. Po chvilce odpočinku jsme šli na oběd a odpoledne jsme hráli zase Sankt Peterburg. Vyhrál jsem s 85 body před tátou, který měl 59 bodů a další hru jsme stihli ještě po večeři, kdy jsme měl 222 bodů a táta 138 bodů.

     V sobotu jsme už jenom odpočívali, protože jsme byli unavení ze sluníčka. A tak jsem si dopoledne vychutnával v poloze ležícího střelce a po obědě jsme si zase zahráli Sankt Petersnurg, který jsem vyhrál se 107 body před tátou se 72 body.

     Po večeři jsme hráli Sankt Petersburg napsoledy. Byla to asi nejtěsnější hrá, já měl 85 bodů, táta 54.

    V neděli nás už čekalo jenom balení po snídani a potom jsme vyrazili na autobus na zastávku Staré Hamry – most. Měli jsme štěstí, protože jsme potkali lidi z hotelu, kteří někam jeli a svezli nás na zastávku.

     Ve Frrýdku – Místku jsme měli čas se pohodlně najíst. Jedli jsme balíček, který jsem si koupili na cestu v hotelu. Po sobotním ochlazení, kdy byl prudký liják a ochladilo se, nebylo už takové vedro. Jenže se znova ochlazovalo, ale v klimatizovaném autobusu Student Agency, kterým jsme s evraceli do Prahy se dala cesta přežít. Zejména, když jsme projížděli prudkými lijáky. V Praze ale už nepršelo.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 15.07.2006
  • Článek zařazen do: Prima akce
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2752 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0030 sec. | Aktuálně máme v databázi 8376 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha