Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Mariana je neděle 08.09.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Kdy se stalo?

V dnešním kvízu o ceny, který startuje už třetí sérii, se podíváme trochu do naší historie.

     Dokážete napsat letopočty, kdy se staly následující události z české historie? Jednotlivé odpovědi obodujeme, napíšete-li správně celý letopočet, získáte bod, napíšete-li správně aspoň rok, získáte půl bodu. Ceny se budou vybírat v pořadí podle dosažených bodů, při rovnosati se bude losovat.

     1) Kdy byl upálen mistr Jan Hus?
     2) Kdy vznikla Československá republika?
     3)Kdy došlo k obsazení Československa armádami Varšavské smlouvy?
     4) Kdy byla tzv. Sametová revoluce?
     5)Kdy došlo k rozdělení Československa na Českou a Slovenskou republiku?

     Odpovědi na ozázky posílejte na email redakce(Z)ekamarad.cz s předmětem KVIZ nejpozději do pátku 6. 1. 2006, kde (Z) nahradíte znakem @. V odpovědi musí být uvedeno vaše jméno a příjmení a věk. Soutěž je určena dětem do 15 let. Uveďte též, v jakém pořadí byste měli zájem o ceny v případě, že byste vyhráli (stačí první až třetí místo). Doporučujeme, abyste též uvedli, pokud nejste z Prahy, na jakou adresu chcete výhru poslat. Pravidla distribuce cen najdete na adrese http://www.icok.icok.cz/souteze.htm.


     Tentokrát máte na soutěž o týden déle, protože v redakci jsme si udělali vánoční prázdniny a tak se posouvá jak tato soutěž, tak začátek nové soutěže, která bude startovat za dva týdny místo Rébuu o ceny.

     Z jakých cen můžete vybírat? Fanoušky kopané určitě potěší kniha nakladatelství Egmont „Nejlepší fotbalové kluby 2006“. Děvčata zase možná ocení knihu „Zlatý pramen“ z téhož nakladatelství z populární edice WITCH. Z nakladatelství CP Books máte na výběr knihy „Čínská kaligrafie“ a „21 základních pravidel počítačové bezpečnosti“.

     Odpověď na minulou otázku byla jednoduchá. Kdo vyvraýždil čtvrtinu lidstva? Určitě to nebyl ani Hitler ani Bil Ládin, ale jak napsala většina z vás, byl to Kain. Ten zabil Abela a na světě už spolu sním zůstali jenom Adam a Eva. Ze správných odpovědí jsme vylosovali tyto vítěze: Dominik Balciar - „Mistři – Zlatá éra pokračuje“, Tomáš Zahradníček - „3D Podmořský svět“ a Libuše Kisková - „Moje nejkrásnější vánoční kniha“. Blahopřejeme.

     A protože dnes končí 2. cyklus kvízu a dnešní otázka už je prvním úkolem jeho třetího cyklu, nezbývá, než uzavřít pořadí a rozdělit ceny. Jak tedy vypadá konečná tabulka?

1. Dominik Balciar 12
2. Alžběta Felixová 9
3. Marie Vlachová 8
  Matěj Hrabal 8
  Ludvík Krč 8
  Tereza Neureiterová 8
7. Diana Havlínová 7
8. Tereza Čapková 5
9. Libuše Kisková 4
  Tomáš Zahradníček 4
  Filip Čapek 4
  Radek Hučín 4
13. Lenka Hučínová 3
14. Eliška Hrubá 1
  Eva Dušáková 1
  Petra Filipová 1
  Přemek Veselý 1
  Zdena Blechová 1
  Filip Moravec 1
  Tomáš Bezděk 1
  Lukáš Sklepek 1
  Vladislav Jiroud 1
  Anna Vlachová 1
  Adam Dušák 1

     Vítězem se stává Dominik Balciar, který vyhrává knihu „Star Wars – nový průvodce vozidly a plavidly“ z nakladatelství Egmont. Vyhrál s tříbodovým náskokem. Druhá Alžběta Felixová si vybrala knihu „Hvězdy F1 2005“ z téhož nakladatelství. S pouhou jednobodovou ztrátou na ní se umístili čtyři soiutěžící, z nichž jsme museli o výhru losovat. Štěstí se usmálo na Marii Vlachovou, která vyhrála knihu „Freesking“ z edice Extrémní sporky, jjeíž přílohou je DVD od nakladatelství CP Books. A posledním šťastlivcem je Matěj Hrabal, který si vybral knihu „Domácí Internet“ z téhož nakladatelství. Blahopřejeme.

     Závěrem ještě upozornění pro ty, kdo nerespektují v odpovědi předepsaný předmět emailu, že riskuji zařazení do slosování. Tyto emaily jsou sice řazeny také do příslušných adresářů, z kterých je losováno, ale protože pošty do redakce chodí hodně, občas se stává, že je tento email zařazen nesprávně, do druhé soutěže (kvíz do rébusu nebo obráceně). Pak, pokud je tato soutěž losována později, jste zachráněni, protože při losování si toho všimnu a přeřadím odpověď do správného adresýře. Pokud však váš email zařadím omylem do soutěže, která bude losována později, máte smůlu. Najdu jej totiž až týden po losování a šanci na výhru tak svojí vlastní chybou ztrácíte.

     Protože se s naší soutěží hlásíme tento rok naposled, přejeme vám pěkné prožití Vánoc a vše nejlepší do nového roku 2006, kdy se přihlásíme s úplně novou soutěží, která nahradí Rébus. Náš Kvíz o ceny bude pokračovat o týden později 10. ledna 2006.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 20.12.2005
  • Článek zařazen do: Soutěže
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3001 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0039 sec. | Aktuálně máme v databázi 8376 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha