Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Matouš je sobota 21.09.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Poslední turnus, který je současně prvním, začal ve třech dětech

Včera jsme se konečně dočkali začátku příměstských internetových táborů pořádaných v Praze 4 Informačním centrem oddílů a klubů. Turnus probíhá v minimálním počtu dětí a je na něm sedm volných míst.

     Úderem osmé hodiny už byli všichni tři účastníci tohoto turnusu příměstského internetového tábora v Internetstudiu pro děti a mládež. A tak začalo seznamování, v kterém se postupně představili Matěj, který vyšel loni z 6. třídy, Veronika, která má za sebou 4. třídu a Magda, která byla loni třeťačkou. Pak jsem vyřídili pár administratrivních věcí, jako seznámení s programem a podobně a vyrazili jsme do parku Na Jezerce.

     Po cestě do parku jsme hráli první slovní soutěž, při které děti hádaly činnosti. Vedení se ujal Matěj, ale v zápětí jej vyrovnala Magda. Až pak se Matěj výrazněji prosadil a šel do vedení. Potom uhodla Veronika a dotáhla Magdu. Mezi Veronikou a Magdou se už potom nerozhodlo a ostatní činnosti uhodl Matěj. Ten měl z této soutěže 5 bodů, Veronika s Magdou po bodu. Do turnusového bodování se to přepočítávalo dvojnásobkem, takže Matěj 10 bodů, a Veronika s Magdou po dvou bodech.

     Potom následovaly hry, které už bodovány nebyly. Jako každý rok se začalo Pikolou. Prvním dobrovolníkem na pikání byl Matěj. Pikalo se několikrát, takže se vystřídali všichni. Jestli si to dobře pamatuji, Matěj pikal asi třikrát, Veronika dvakrát a Magda jednou.

     Po Pikole přišla Veronika s hrou Šlapka, v které hrála nejprve proti Matějovi, kterého přehrála a potom proti Magdě. Nakonec si zahrál Matěj proti Magdě, což vyhrál.

     Zkoušeli jsme hrát Molekuly, ale ve třech se hrají špatně. Je málo možností a tak jsou hry příliš rychlé. A tak jsme přešli na hru Na písaře. Při té se užilo poměrně dost legrace a hráli jsme ji několikrát.

     Na řadu přišla i Jednoruká baba. I při ní se užilo dost legrace, zejména, když Matěj dával babu na nohy. S takovou babou se pak opravdu těžko běhá za ostatními.

     Ke slovu přišla i hra Evoluce, kterou jsme si museli upravit. Omezili jsme tedy vývojové stupně, aby jich bylo jako hráčů. Takže po kuřeti jsme vynechali slepici, zůstal pes, po něm jsem vynechali opici a postupovalo se rovnou na člověka. Hra proběhla dvakrát a vždycky vyhrál Matěj, který se stal člověkem.

     Vyzkoušeli jsme i hru Kdo uhodil. Přesto, že jde o hru klukovskou a zde byla převaha děvčat, tak se velmi ujala. Oproti loňsku byla ztížena tím, že zde zrušili většinu laviček a tak jsme ji hráli u koše, kde to nebylo tak pohodlné. Vystřídali se všichni, nejméně šlo hádaní Magdě, která najivně „baštila“ všechny klamavé pohyby.

     Hra Kdo uhodil je hrou postřehu a pohybu. Ten prokázal nejlepší Matěj a po něm i Veronika, která tam ale také párkrát uvízla na delší dobu.

     Na závěr jsme zkoušeli hrát Městečko Palermo, což se ale nepodařilo. Tři hráči jsou na tuhle hru málo. Smysluplně se dá hrát nejméně ve čtyřech.Tak jsme si udělali skupinovou fotografii a vyrazili jsme nazpátek do internetstudia.

     Cestou jsme si vyzvedli v lahůdkách grilovaná kuřata, která jsme si dali s rohlíkem. A pak už hurá na Internet.

     Po vytrávení jsme děti seznámil s našimi stránkami pro děti a při prohlídce Virtuálního oddílu informatiky přišla řeč i na bezpečnost na Internetu, které se tato stránka hlavně věnuje.

     Následovala soutěž v malování na počítač, v které bylo úkolem zachytit dopolední hry a soutěže v sérii tří až pěti obrázků. Tuto soutěž jsme vyhodnotil až po odchodu dětí po 17. hodině, protože malovali až doposledka. Nejlépe se dařilo malovat Veronice, která získala 10 bodů, druhý Matěj 8 bodů a třetí Magda, která má obrázky pouze dva, pět bodů.

     Obrázky najdete na stránce Fotoalba ICOK pod odkazem Příměstské internetové tábory pod letošním rokem. Tam jsou i fotografie z prvního dne.

     Jaké je pořadí v bodování po prvním dni? 1. Matěj 18 bodů, 2. Veronika 12 bodů a 3. Magda 7 bodů.

      Co budeme dělat dneska? Dopoledne vyrážíme na Petřín a po cestě bude probíhat tradiční pozorovací hra. Ta většinou pořadím moc nezamíchá. Ale odpoledne vysvětlím pravidla Osadníků z Nitoku a budou se hrát na body.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 24.08.2004
  • Článek zařazen do: Prima akce
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3381 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0044 sec. | Aktuálně máme v databázi 8383 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha