Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Mariana je neděle 08.09.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Čtvrtek v Muzeu hl. m. Prahy

Využili jsme, že každý první čtvrtek v měsíci je v Muzeu hl. m. Prahy vstupné za korunu a vydali jsme se tam. Odpoledne pak proběhl kvíz znalostí internetových stránek pro děti.

     Protože Muzeum hl. m. Prahy otevírá až od deseti hodin a je od nás kousek, vypravili jsme se krátce po osmé hodině do klubovny, kde proběhl začátek bodované soutěže. Původní soutěž ANO, NE, JO jsme rozšířili na čtyřboj, jehož součástí se stala upravená varianty hra Kdo uhodil? Z ní měly být původně dvě kritéria, tedy trojboj, ale nakonec jsme dospěli k názoru, že spravedlivější bude z toho udělat čtyřboj. To z toho důvodu, že všichni neměli stejný počet hádaných pokusů.

     Čtyřboj byl završen hrou ANO, NE, JO, která začala po návratu do internetstudia, kde si kluci vzali baťohy. Pak jsme jeli do Muzea hl. m. Prahy, jehož prohlídka byla poměrně rychlá. V jedenáct hodin jsme už obědvali u nedalekých Rozvařilů. Po obědě jsme jeli zpátky do internetstudia, kde jsme byli již v půl dvanácté.

     Jak dopadla dopolední soutěž. Vyhodnocena byla před Muzeem hl. m. Prahy, kde skončila soutěž ANO, NE, JO Tu vyhrál Honza Švejda, který získal deset lístečků před Ondrou s osmi lístečky a Hozou Flídrem s šesti lístečky. Ostatní zůstali bez lístečků.

     Po sečtení všech disciplin se vítězem stali oba Honzové a Ondra, kteří měli nejnižší součet umístění deset. Na čtvrtém místě byli Petr s Jirkou se součtem 13 a šestý skončil Filip s 22 body.Celkově se pořadí bodování dost změnilo. Na čele zůstal Ondra s 61 body, o bod za ním byl Honza F. a na třetí místo se k Jirkovi dorovnal Honza Š. Oba měli 51 bodů. Dále Petr měl 40 bodů a Filip 30.

     Krátce po příchodu do internetstudia následoval kvíz o dětských stránkách na Internetu. V něm získali plný počet deseti bodů všichni tři sourozenci Flídrovi (Ondra, Honza a Jirka). Velmi dobře si vedl nejmladší Filip, který získal osm bodů, o bod za ním byl jeho bratr Petr a poslední skončil s pouhými čtyřmi body Honza Š. U něj rozhodla slabá vůle pařana, který už hlavně chtěl pařit hry a nebyl ochoten kvízu věnovat stejné úsilí jako ostatní. To se projevilo na výsledku, kde jej dvojnásobně trumfnul o čtyři roky mladší Filip, který na kvízu pracoval o půlhodinu déle.

     Po čtvrtém dni se pořadí na špici nemění: 1. Ondra 71 bodů, 2. Honza F., 3. Jirka 61, 4. Honza Š. 55, 5. Petr 47 a 6. Filip 38. Ve hře je ještě dvacet bodů, které se rozdělí v pátek. Honza Š., který v pátek po dopolední programu odchází na jinou činnost, měl šanci si dodělat stránku, ke které budou v pátek kluci přidělávat podstránku o tomto příměstském táboře. Ač to původně plánoval doplnit, plány zůstaly jen plány. Zvítězila opět slabá vůle a tak místo toho raději hrál hry. Stránka, kterou jsme mu pomohl založit, zůstala prázdná. Z toho plyne bodové hodnocení za tuto soutěž nula bodů, protože se bude hodnotit tato podstránka a celkové vylepšení celé stránky. To je ale u něj nulové. Protože dopoledne bude obdobná soutěž, v jaké zůstal v pondělí téměř bez bodu, otvírá se velká šance na jeho předstižení Petrovi i Filipovi. Petr je za ním pouhých osm bodů. Filipova role je těžší, protože má ztrátu 17 bodů.

     Odpoledne jsme si ještě zahráli Osadníky a to nejprve Ondra a Jirka Flídrovi se mnou, což se mi podařilo vyhrát a posléze Honza Švejda a Petr Frantál se mnou, což zůstalo a již zůstane nedohráno, protože Honza se s námi z muzea již do internetstudia nevrátí. Tato hra ale postupovala velice pomalu, protože Petr s Honzou přemýšleli jednu až dvě minuty i nad tahy, kde neměla smysl žádná směna surovin.

     V pátek třetí turnus skončí. Na programu je návštěva Národního technického muzea a odpoledne tvorba podstránky o příměstském internetovém táboře a celková dodělávka a vylepšení internetové stránky. Uzávěrka bude v 16 hodin, abych vše stihl do 17 hodin vyhodnotit a předat ceny.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 08.08.2003
  • Článek zařazen do: Prima akce
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3316 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0035 sec. | Aktuálně máme v databázi 8376 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha