Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Mariana je neděle 08.09.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

První turnus vrcholí

První turnus vrcholí a dnes vstupuje do svého posledního dne. V turnusovém bodování zbývá rozdělit posledních dvacet bodů, které rozhodnou o vítězi.

     Kolem osmé hodiny jsme vyráželi na Letnou do Národního technického muzea. Po cestě jsme hráli bodovanou slovní hru, při které kluci hádali věci, které jsem si myslel. Byl to poměrně vyrovnaný boj, z kterého nakonec vítězně vyšel Marek, který uhodl tři věci. Dvě věci uhodl druhý Martin a jednu třetí Honza. Ostatní sice zůstali bez bodu, ale někteří předvedli i dobré výkony. Sledovalo se tedy, kdo se vzdával práva otázky, že neví, co se ptát, a kdo se ptal pokaždé.

     Vítězný Marek získal deset bodů, druhý Martin devět bodů a třetí Honza osm bodů. Michal s Davidem získali po pěti bodech a Lukáš jeden bod.

     V muzeu jsme nejprve zavítali do hlavní expozice a prošli jsme si patra. Nakonec jsme si prohlíželi přízemí, kde jsme se fotili. Každý si vybral svůj exponát. Oproti loňsku se to tu hodně změnilo. Zůstaly stejné lokomotivy, ale jsou zde zcela jiná auta. Zmizela i busta Elišky Junkové.

     Naše další kroky vedly do expozice akustiky, kde se dětem vždycky líbí. Tato expozice se od jiných liší tím, že si zde téměř na vše děti mohou sahat a vše si mohou vyzkoušet.

    Velice zajímavá je také expozice telekomunikační techniky, kde jsme byli poměrně dlouho. Kluky zajímaly staré telefony, ukázky starého rozhlasového vysílání, ale nejvíce televizní studio. Zde si každý vyzkoušel roli kameramana nebo moderátora.

     Úderem jedenácté hodiny začala prohlídka uhelného dolu, který je dlouhá necelý kilometr. Bylo tu tolik zájemců, že z nás udělali dvě výpravy, jednu zahraniční a dvě české. I zde si mohli někteří kluci některé věci vyzkoušet, třeba si zahrát na strojníka apod.

     Na oběd jsme se stavili v Čínské restauraci, kde jsme se vydatně najedli. Potom jsme se už vraceli do internetstudia, protože se už pomalu blížila druhá hodina.

     K počítačům zasedli kluci v půl druhé a měli chvíli volno na hry. Mezitím jsme připravil kvíz o některých internetových stránkách pro děti. Ten bude pro příští turnusy samozřejmě obměněn. Otázky se týkaly např. serverů Adam, Bohouška, Dětské seznamky, Mozaiky, Osadníků, Speed Expressu, Virtuálního světa, Magazínu eKamarád a dalších.

     Marek, který tu v pátek už není, protože odjel na tábor, si dodělal i stránku, takže za ní dostane ještě v pátek body. Dopolední soutěž se mu zprůměruje. Ostatně pořadí bodování se již částečně rýsuje, ale stále je dramatické. Vedoucího Martina už asi nikdo neohrozí, protože s 67 body má náskok deset bodů. Druhý David má 57 bodů a pouhé dva body za ním je třetí Michal. Mezi nimi se tedy rozhodne až poslední den tábora.

     Deset bodů za Davidem je Marek, který je čtvrtý a patrně čtvrtý zůstane, protože na pátého Honzu má náskok osm bodů. Šestý je Lukáš 24 body. Honza i Lukáš hodně tratili na kvízu, který Lukáš zcela vzdal a nezískal za něj ani bod a Honza se spokojil s pouhými třemi body a potom šel raději hrát hry.

     V kvízu nejlépe dopadl Michal, který získal 8,5 bodu, přestože vše psal dvakrát protože si to poprvé zavřel bez uložení. Třeba bude po této zkušenosti číst to, na co kliká. Těsně za Michalem byli Martin a David s 8 body, Marek se 7,5 body, Honza se 3 body a Poslední Lukáš bez bodu.

     Co se bude dít poslední den? Naplánována je návštěva Muzea policie. Po cestě se bude hrát hra ANO, NE, JO, která bude dopolední bodovanou soutěží.No a odpoledne se pak bude zase dodělávat stránka a tato soutěž nejspíše rozhodne o konečném pořadí.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 25.07.2003
  • Článek zařazen do: Prima akce
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2963 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0033 sec. | Aktuálně máme v databázi 8376 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha