Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Mariana je neděle 08.09.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Štafetu sdružení Březový lístek převzal Josef Volek

V sobotu 12. dubna se sešla valný hromada sdružení Březový lístek, aby řešila problémy, které v něm vznikly, nastolila nové způsoby práce a zvolila nové vedení.

     Problémem sdružení Březový lístek bylo, že toto sdružení pod vedením dosavadního prezidenta Jan Křižky nenaplňovalo základní část svého poslání. Jan Křižka se zaměřoval na nadstavbovou činnost sdružení, ale tu nelze stavět ve vzduchoprázdnu, podobně, jako nelze stavět dům od střechy, pokud nemá pořádné základy. V této souvislosti např. Vladimír Hobzek - Pink, který dával v závěru loňského roku do pořádku hospodaření sdružení, mimo jiné zkonstatoval, že za loňský rok nebyly vůbec vybrány členské příspěvky, takže v podstatě sdružení bylo bez členů.

     V úvodu se dále hovořilo o poslání sdružení, které se nemění. Vychází stále z toho, co zde vytýčili před léty Jan Šimáně - Galén, Tomáš Studenovský - Medvěd, Miroslav Hrabinec - Nemo a další.

Jan Šimáně - Galén (vpravo) a Vladimír Hobzek - Pink (vlevo)

     Účastníci Velkého kruhu, jak se valná hromada dle stanov jmenuje, se shodli na tom, že pro naplnění staronového poslání je třeba volit efektivnější cíle a to zejména zvýšit image udělování Březových lístků na úroveň vyznamenání, zvýšit kredit samotného občanského sdružení Březový lístek, zajistit samofinancování sdružení a postavit ho na pevných základech, oslovit všechny organizace, kluby, party, družstva, rodiny atd., zrealizovat prezentaci na Internetu, protože ta vyjde dnes nejlevněji, zakládat kluby sdružení Březový lístek v regionech, zpracovat všechny propagační materiály do profesionální formy a zpracovat marketing propagace.

Josef Volek - Vlk (vpravo) a Jan Šimáně - Galén (vlevo)

      Sdružení obnovilo svoji členskou základnu tím, že přítomných osm členů vyplnilo členské přihlášky. Byly schváleny roční členské příspěvky ve výši 50,-- Kč pro děti a mládež do 18 let a důchodce a 100,-- Kč pro ostatní. V dalším bodu se probíraly stanovy sdružení, které prošly důkladnou korekturou, po které byly schváleny.

     Při volbě prezídia se diskutovalo o tom, jak vyřešit situaci, v které má sdružení zatím málo členů a je potřeba z nich zvolit prezídium. Při tom by bylo ideální se vyhnout kumulacím s funkcemi v právě vznikajícím GN - Galénově nadačním fondu. Protože to zatím nebylo možno, bylo rozhodnuto svolat další Velký kruh na září, kdy by mohlo být současně zvolené prezídium obnoveno tak, aby k těmto kumulacím nedocházelo a sdružení Březový lístek tak mohlo být příjemcem grantů vyhlášených GN - Galénovým nadačním fondem.

JUDr. František Rodr - Paragraf (vlevo) a ing. Blanka Černá (vpravo)

     Kdo tedy byl nyní do prezídia zvolen? Prezidentem se dle očekávání stal Josef Volek - Vlk. Viceprezidentem je Vladimír Hobzek - Pink, který má obdobnou funkci v GN - Galénově nadačním fondu, kde je místopředsedou. Tajemníkem prezídia se stal JUDr. František Rodr - Paragaraf, který je rovněž členem správní rady GN - Galénova nadačního fondu. Zatím bez funkce zůstala ing. Blanka Černá, která je viceprezidentkou Galénovy nadace, která je nyní v likvidaci. Likvidační zůstatek Galénovy nadace, která nezvládla přeregistraci podle nového zákona o nadacích, bude převeden na GN - Galénův nadační fond.

Galén předává Vlkovi Březový lístek 3. stupně
 

     V samotném závěru se hovořilo o akcích, kterých se bude sdružení letos a v příštím roce účastnit. Tou nejbližší je Bambiriáda, která se bude konat už koncem května v Praze na Letné. Na podzim se pak uskuteční mimořádný Velký kruh a sdružení se bude účastnit CVVZ v Brně. V roce 2004 bude první akcí sdružení PONS, který proběhne 16. až 18. ledna v Bzenci u Brna, dále pak samozřejmě Velký kruh a opět Bambiriáda v Praze a CVVZ v Českých Budějovicích.



 

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 14.04.2003
  • Článek zařazen do: Vedoucí
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3728 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8376 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha