Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Mariana je neděle 08.09.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Rychlá pražská konference

Průběh konference pražské oblasti SKSK ČR měl rychlý spár a vytýčil velmi konstruktivně další postup v SKSK ČR.

     Konference začala úderem 18 hodiny za účasti vedoucího oblasti Miloslava Fučka, vedoucího 1. St KSK Bratrstvo Václava Fabiána, vedoucího 2. St KSK Tuláci Miloslava Nováka a jeho zástupce Lukáše Jeřábka. Přítomni s hlasem poradním za Radu oblasti byli dále Martin Fabián (programový tajemník) a Jakub Mejta (organizační tajemník).

     Jednání se neslo v duchu požadavku revizora SKSK ČR Václava Jeřábka, který reagoval na snahy po rychlém ukončení činnosti SKSK ČR vystupováním jednotlivých středisek. To by vedlo k patové situaci, protože činnost by nemohla být ukončena v souladu se stanovami SKSK ČR.

     Proč byl vyřčen návrh na rozpuštění SKSK ČR budeme asi formulovat až po konferenci SKSK ČR, která proběhne v půlce února a měla by vše završit. Velmi jednoduše jde o střed dvou koncepcí, které se vzájemně nedoplňují a proto mezi sebou střediska nespolupracují. Vlivem událostí posledních dní došli účastníci oblasti Praha k závěru, že další setrvání existence SKSK ČR nemá smysl.

     Konferenci zahájil vedoucí oblasti Miloslav Fuček, který stručně zhodnotil uplynulý rok. Jako úspěch je možno považovat opětovné uskutečnění všech kol Závodů kamarádské všestrannosti a uskutečnění šesti turnusů příměstských internetových táborů.

     Ve zprávě o hospodaření se zjistilo, že loňský rok byl mírně shodkový. Plán proti skutečnosti v příjmové oblasti podcenil účastnické poplatky a naopak podcenil obecné výdaje na činnost.

     S ohledem na vůli nepokračovat v činnosti v letošním roce, nebyl schvalován ani plán ani rozpočet na letošní rok. Prvním krokem by nyní mělo být dokončení revize v SKSK ČR. Ta již proběhla ve všech střediscích s vyjímkou 5. St KSK Vlčice. Pokud vedoucí tohoto střediska dodá účetnictví na ústředí do pátku 31. ledna, ujme se toho revizor SKSK ČR, který je nyní služebně mimo republiku, ale o víkendu by měl projíždět Prahou. Dokud nebude hotova revize, není možno přistupovat k dalším krokům, které by vyřešily způsob rozpuštění, tedy zda bude nástupnická organizace nebo ne. Dále bude třeba vyřešit co s majetkem SKSK ČR a pohledávkami SKSK ČR, které jsou většinou vázány na konkrétní majetek.

     Aby měla samotná konference hladký průběh, bylo inicializováno v usnesení konference, aby se vše projednalo v emailové konferenci, které by se měli zúčastnit Miloslav Fuček jako náčelník, Václav Fabián za 1. St KSK Bratrstvo, Miloslav Novák a Lukáš Jeřábek ta 2. St KSK Tuláci a Zdeněk Choura za 5. St KSK Vlčice. Dalším účastníkem s hlasem poradním bude revizor SKSK ČR Václav Jeřábek.

     Pokud se vše stihne do konference SKSK ČR, mohlo by k zrušení dojít do konce února, hned po té, co bude podáno daňové přiznání za rok 2002 a vyřešeny majetkové a nástupnické závazky a pohledávky.

  • Autor: Mejta Jakub - Stopař
  • Datum publikace: 30.01.2003
  • Článek zařazen do: Zajímavosti
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3529 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0034 sec. | Aktuálně máme v databázi 8376 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha