Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Mariana je neděle 08.09.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Zkušenosti s přenosnou pračkou Wonder Washer

Nedávno jsem si koupil přenosnou pračku Wonder Washer pro tlakové praní, na kterou jsem viděl několikrát reklamu a která mě zaujala. Jaké jsem s ní udělal zkušenosti?

     Pračka je šikovná pro lidi, kteří žijí sami, kteří by těžko zaplnili prádlem byť nejmenší automatickou pračku. Doporučována je studentům na kolej či lidem na chatu. Její výhodou je, že nepotřebuje ani elektřinu, je lehká, protože je skoro celá z umělé hmoty a praní v ní není nijak náročné.

     Díky tomu, že je z umělé hmoty, je lehká a přenosná. Pere se v ní jednoduše, nandá se do ní prádlo, nalije voda, přidá prací prostředek, pračka se zavře a pak se otáčí klikou. Doporučená je doba dvou minut.

     Některé věci se ale člověk dočte až z návodu a ty právě bych chtěl zmínit. Například nedoporučují prát v pračce tepláky nebo ručníky, že by mohlo dojít k přetížení pračky. To mě zarazilo, protože povolená maximální váha prádla v suchém stavu je 2,2 kg. Při tom tepláky váží zhruba kolem půl kilogramu a ručník odhaduji, že bude podle velikosti, spíše ještě lehčí. Ale patrně saje více vody.

     Jako první jsme v pračce pral ponožky. Pro jistotu jsem si je zvážil a měl jsme jich půl kilogramu. Nandal jsme je tedy do pračky a podíval se do tabulky v návodu na dávkování. Zde jsou údaje pouze pro 1,1 kg a pro 2,2 kg. Vycházel jsme tedy z údajů pro 1,1 kg a nalil na prádlo 1 litr vody. Ty se však zcela do ponožek vsákla. Proto jsem tedy dolil ještě druhý povolený litr. Teď už v pračce zůstala i nějaká voda. Doplnil jsme prací prostředek a pračku zavřel a utěsnil. Praní jsem pro jistotu o minutu prodloužil. Celkem jsem pral tři minuty, přesto světlé ponožky příliš světlé nebyly. Lépe dopadlo praní slipů, které byly druhou dávkou, kterou jsem pral. O týden později jsem ještě vypral třetí várku prádla, což proběhlo bez problémů. To jsem již nevážil, protože ho bylo evidentně méně než půl kilogramu. Použil jsme osvědčené množství dvou litrů vody a k tomu množství pracího prostředku a zachoval jsem i tříminutovou dobu praní.

      Z uvedených zkušeností usuzuji, že půl kilogramu je maximum prádla, které lze v pračce prát (nikoliv 2,2 kg). Při půl kilogramu totiž jde pračka otáčet již poměrně ztěžka, takže bych se při větším zatížení bál, že se ulomí klika, která je také z umělé hmoty.

     Pro pračku jistě upotřebení mít budu, ale jsem poněkud zklamán, že údaje v reklamě neodpovídají zcela realitě. Pokud by odpovídaly, dalo by se v pračce prát bez problémů i větší prádlo jako tepláky, košile, ručníky a další, což by u mě určitě našlo uplatnění. Takhle mi nezbylo, než košile vyprat ručně ve škopku.

     Mám-li to zrekapitulovat, pračka je šikovnou věcí. Ještě šikovnější by ale byla, kdyby existovala ve větším provedení, byť třeba těžší, aby v ní šly prát například i lůžkoviny, byť třeba na pokračování - zvlášť cícha a zvlášť prostěradlo. To jsou totiž kusy prádla, které se ručně perou těžko. Na praní spodního prádla je však postačující. Pokud od ní očekáváte toto, mohu vám ji doporučit a myslím, že budete spokojeni. Více od ní ale opravdu neočekávejte, nebo budete zklamáni.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 25.01.2003
  • Článek zařazen do: Zkušenosti
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 6905 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0028 sec. | Aktuálně máme v databázi 8376 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha