Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Mariana je neděle 08.09.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Spolužáci.cz

Mezi další stránky, které zaujaly Marťase, a o kterých se rozhodl napsat, patří i server Spolužáci.Co na něm najdete a jak vám může pomoct, se dočtete v článku.  

      Server Spolužáci slouží pro kontakty mezi spolužáky, a to jak bývalými, tak i současnými. K datům mají přístup jenom oni, můžou tam vkládat fotografie, články a vzkazy.
     Hledáte-li, je-li na serveru vaše třída, čeká vás následující výběr: nejprve zadáte stát, potom město, dále typ školy (např. základní, gymnázium apod.) a potom konkrétní školu. Vše se vám nabízí v menu. Potom následuje kontrolní otázka, která slouží místo hesla. Je to lepší, protože, když zvolíte vhodně otázku, budou na ni vědět odpověď všichni vaši splužáci, tedy i ti, na které nemáte kontakt, aby jste jim mohli poslat heslo. Otázka může být různá, např. jakou přezdívku měl ten a ten učitel, jak se jmenoval předseda třídy či kdo byl třídním šplhounem a jiné. Prostě takové, aby to všichni spolužáci věděli, ale aby to nenapadlo někoho jiného.
     Když už se dostanete do své třídy, najdete tam další údaje. Je tam třeba i kontakt na správce, což je ten, kdo třídu založil. Ten má také svoje heslo, pod kterým se může přihlásit jako správce a má větší pravomoci. Taky se ale může přihlásit jako řadový žák.Správce si může nechat posílat emailem informace o všech návštěvách třídy. Kdo a kdy navštívil třídu, můžete vyčíst i přímo při návštěvě třídy.
     Server má i vyhledávací centrálu. Když do ní napíšete jméno svého spolužáka či kamaráda, zjistíte, zda se na serveru nachází jeho třída. Je-li to jenom váš kamarád a nevíte-li odpověď na kontrolní otázku, do jeho třídy vás to ale stejně nepustí.
     Třída samozřejmě obsahuje i seznam spolužáků. V ní jsou tyto údaje: jméno a příjmení, titul, přezdívka, adresa, telefon, email (mohou být i dva), adresa na www stránky, rodinný stav, počet dětí, datum narození, aktualita a poznámka. Dále je zde heslo, které pokud vyplníte, tak vám nikdo nemůže vaše údaje měnit. Takže správce, když zakládá třídu, napíše seznam svých spolužáků, ale nevyplňuje údaje, protože je asi ani většinou neví a nevyplní ani heslo. Každý ze spolužáků si pak údaje sám doplní a zadá si heslo, aby mu je nemohl nikdo měnit. Ty pak nemůže měnit myslím ani správce. Každý spolužák si může přidat i obrázek.
     Tuto službu budou asi hlavně využívat bývalí spolužáci, kteří takto na sebe můžou najít znovu kontakt. Prostě, pokud hledáte své splužáky, zajdete na tento server a tam zkusíte hledat. Když svoji třídu nenajdete, můžete ji sami založit. Až bude mít po čase stejný nápad některý z vašich bývalých spolužáků, ten už třídu najde a napíšete-li tam aspoň svůj email, může vám napsat. Třídu si zde ale můžete založit už nyní, když jste ještě třeba na základní škole. Ona se vám neztratí a třeba za 10 nebo 20 let se vám to bude hodit. Má to tu výhodu, že o stránce a o tom, že třída tam je, můžete říct svým spolužákům ještě ve škole a pokud to nezapomenou, mají pak kam jít pro informace.Třídní srazy třeba můžete svolávat přes tento server.
     Spolužáci.cz je určitě zajímavý nápad. Já tam naši třídu určitě založím, jen co budu mít trochu víc času. Pak o tom řeknu spolužákům, aby si tam každý doplnil své údaje a ty si aktualizoval. Tak na sebe aspoň nikdy neztratíme kontakt.

  • Autor: Fencl Martin - Marťas
  • Datum publikace: 14.10.2000
  • Článek zařazen do: Zajímavé stránky
  • Počet komentářů ke článku: 1
  • Článek si přečetlo 5325 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0034 sec. | Aktuálně máme v databázi 8376 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha