Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Mariana je neděle 08.09.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Stává se Internet doménou děvčat?

Kroužky Internetu nám konečně běží, i když jejich vytíženost je po 10%. Už ale v druhém běhu mají stoprocentní účast pouze děvčata.

     Dlouho nám trvalo, než jsme prorazili s našimi kroužky Internetu. Nejdříve jsme je vyhlásili jako kroužky pro začátečníky a rozjely se v loňském roce bohužel až od půlky dubna, kdy bylo naše internetstudio v plném provozu. To se nepřihlásil nikdo, protože děti byly už zadané v jiných kroužcích a hlavně se o nás nevědělo.

     Návštěvnost postupně vzrůstala, i příměstské internetové tábory byly obsazené pouze z 20%. Z 6 turnusů se konaly pouze dva, které byly vytížené na 50 a 70%. Ty byly záležitostí čistě klukovskou. Od letošního školního roku se ale karta obrátila.

     Od září jsme rozjely kroužky. Trvalo to dlouho, ale od října se přihlásila dvě děvčata. Ta absolvovala celý první běh, který končil s 1. pololetím školního roku, tedy v závěru ledna. Od února máme další kroužky, které běží až do června. Je to celkem 40 hodin za 600,-- Kč, což je cena za hodinu 15,-- Kč (menší, než kdyby jste se připojovali z domova přes modem). Opět je to dívčí jízda.

     Dvě sestry Tereza a Adéla, které kroužek navštěvují, se přihlásily před jarními prázdninami. Tento týden byly na kroužku podruhé. Zatím se seznamují s dětským portálem Majáky, kde už mají založen svůj email, mají i svoje lodičky, do kterých si píšou vzkazy a navštívily už i chat Povídej.

     Kluci do internetstudia chodí také, ale Internet je zajímá spíš povrchně. Občas si stahnou nějaké to logo k mobilu, vyřídí emaily či častěji pošlou SMSky a někteří si občas zachatují. O kroužek bohužel zájem nemají. Doba se mění a tato věc se patrně stala doménou děvčat, které se snaží do Internetu proniknout hlouběji.

     Co všechno v kroužku plánujeme? Až se děvčata seznámí s Majáky, půjdeme dál. Kamarády si mohou najít i na Dětské seznamce, mohou občas zajít chatovat i do Klubu ekamarádů na Xko a samozřejmě důležité je i vyhledávání informací. Takže na řadu přijdou i různé rozcestníky jako Caramba, Seznam, Atlas a další. Přístup je individuelní. Tereza s Adélou zatím s Internetem moc zkušeností nemají, tak začínáme od začátku.

     První dvouhodinu si stihly na Majácích založit email a používat ho. Současně se seznámily s lodičkami, kam je možno psát zprávy. Dnes tedy odpověděly na zprávy, které měly, vyřídily si poštu a vrhly jsme se do chatu. Měli jsme štěstí, protože jedna místnost tu byla poměrně plné.

     Místa v tomto kroužku a úterním a čtvrtečním běhu, které zatím nebyly ještě otevřeny, jsou. Další zájemci se mohou hlásit do konce března. Současná cena kroužku je snížena z původních 600,-- Kč na 560,-- Kč. K 18. 5. Bude snížena na konečných 500,-- Kč. Poslední týden v březnu je poslední šance, se do tohoto běhu kroužků přihlásit. Od dubna už nové členy brát nebudeme, protože by nedohnaly ztrátu toho, co budou už umět ostatní.

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 28.02.2002
  • Článek zařazen do: Výchova
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 3370 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0032 sec. | Aktuálně máme v databázi 8376 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha