Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Mariana je neděle 08.09.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Nová koncepce eKamaráda

Pomalu se blíží jaro a s ním připravujeme i novou koncepci našeho magazínu. Zajímá vás, co nového přinese?

     S novou koncepcí chystáme několik změn, které budeme nasazovat postupně. Přípravná změna koncepce již proběhla a patrně jste si ji povšimli. V úterý v těchto dnech pravidelně nahlížíme do časopisu Kamarád a přinášíme z něj zážitky z činnosti klubů SKSK ČR. Středa je zase vyhrazena už dost dlouho soutěži part a klubů. Ve čtvrtek vám nyní přinášíme Marťasovy recenze na zajímavé stránky, v pátek pak povídku, v sobotu vtip a v neděli hitparádu rádia Interhit.

     V této základní koncepční myšlence mnoho měnit nebudeme. Pouze dojde k různým přesunům. Nová koncepce také reaguje na výsledky naší ankety, co vás v eKamarádovi nejvíce zajímá. Zájem je o recenze na PC hry a zajímavé stránky. V současné době nemáme v redakci nikoho, kdo by byl schopen pravidelně psát recenze na PC hry, ale budeme se snažit, seč budeme moct. Pravidelná rubrika z nich ale asi v nejbližší době nebude. Recenze na zajímavé stránky zatím máme a nezbývá, než doufat, že Marťasovi nedojde inspirace. Pravděpodobně se ale postupem času přesunou do jiného dne, protože se čtvrtkem počítáme pro jinou tématiku.

     Poměrně velký zájem je i o metodické články. I v tomto směru se pokusíme přinést opět něco nového, i když v tuto chvíli zatím v zásobě nic nemáme. Výsledky ankety byly ale natolik vyrovnané, že myslím nějakou menší pauzu v metodice naši čtenáři ještě vydrží. Statně dosud jsme z této kategorie publikovali hodně článků z oblasti her do oddílu, psychologie, bezpečnosti dětí apod.

     Humor, povídky a jiné zajímavosti se umístily na 1. místě. Povídek je myslím v současné době dost, protože běží povídkový seriál na pokračování a na něj hned naváže další. Možná budou i nějaké povídky mimo pořadí. Humor má také své pravidelné místo, které pravděpodobně zůstane v sobotu. Zajímavosti dáváme průběžně, jak nám chodí do redakce a kde vybude místo, aby byly články rovnoměrné.

     Na čtvrtém místě se umístily články diskusního charakteru. Zatím jsme publikovali články, kolem kterých se rozeběhla diskuse čtenářů, protože tyto články k ní buď přímo a nebo nepřímo vyzývaly. Nyní ale chystáme přímo diskusní cyklus. V tuto chvíli jsou vybrané dopředu tři témata. Co čtenáře zajímá víme nejenom z ankety, ale též ze statistik. V první fázi se tedy v diskusi budeme věnovat problému, který jsme již nakousli formou několika článků, ale o který je pořád velký zájem. Tímto problémem je pedofílie, ke které chystáme první diskusní pořad, který má zatím 13 témat. Více ale zatím prozrazovat nebudu, snad jenom to, že odstartujeme už brzy.

     V pořadí za tímto tématem pak bude další aktuální téma, který je snižování hranice trestní odpovědnosti. Jak třetí téma do diskuse by mohlo být téma výchova. S náměty na témata do diskuse ale mohou přispět i naši čtenáři. Máte-li nějaký zajímavý námět, na kterém by jste se chtěli i aktivně podílet, pište na email ekamarad@ekamarad.cz a jako předmět pište "Diskuze - namety". Ostatně i toto téma se může prolnout částečně i do metodiky.

     Nejméně hlasů v anketě sice dostaly pozvánky na akce a články o zajímavých akcích. Rozdíl je však poměrně nepatrný. I tato kategorie samozřejmě do eKamaráda patří. Ostatně reportáže z některých zajímavých akcí mají i poměrně velkou čtenost. Pozvánkám a reportážím ale samozřejmě nebudeme v naší koncepci vyhrazovat nějaký den, protože je nutno je umísťovat aktuelně a mnohdy některé pozvánky chodí na poslední chvíli a reportáže se snažíme přinášet druhý den po akci.

     V anketě sice nebyl dotaz na soutěž, ale důvodem bylo to, že se do ankety pouze technicky nevešla. Soutěž samozřejmě zůstane, ale bude mít trochu jinou podobu. Jak jsem již vyhlásili soutěž part a klubů 5. kolem končí. Nová soutěž by se měla objevit zhruba v druhé půlce dubna a bude určena jednotlivcům. Bude mít též kratší periodu. Měla by být čtyřkolová a pravděpodobně s ní budeme přicházet v úterý a ve čtvrtek, tedy dvakrát týdně. Po dvou týdnech soutěže by měl následovat týden na vyhodnocení, takže perioda bude třítýdenní.

     Chce-li se někdo zapojit do našeho týmu, je právě nyní, kdy novou koncepci vytváříme, nejvhodnější příležitost. I v nové koncepci se budeme snažit mít každý den vykrytý nějakou pravidelnou rubrikou. Pokud takovýchto pravidelných rubrik přibude, bude to vítáno a mohou být v jednom dni i dvě. Tím se zvýší atraktivnost pro vás čtenáře, protože dospělý čtenář třeba nechce soutěžit (a ani nemůže, protože nesplní věkový limit), ale rád by nacházel v našem magazínu něco zajímavého každý den, tedy i v úterý a čtvrtek.

     Protože některé naše články jsou psány s předstihem několika dní, může se anketa ještě trochu změnit od doby, kdy článek píšu a kdy bude uveřejněn. Stav je popsán po hlasech od 50 čtenářů. S tímto článkem nasadíme současně novou anketu, v které budeme zkoumat věkové složení našich čtenářů. To totiž ze statistik nevyčteme a můžeme jej pouze odhadovat.

     Máte-li nějaké nové náměty k chystané koncepci, pište na ekamarad@ekamarad.cz a jako předmět pište "KONCEPCE". A nebo můžete k tématice koncepce našeho magazínu i přímo diskutovat.

     Na závěr si shrňme výsledky ankety od 50 čtenářů: 1 Humor, povídky a jiné zajímavosti - 14 hlasů (28%), 2. - 3. Recenze na PC hry a zajímavé stránky a Články diskusního charakteru s 10 hlasy (20%). Na 4. - 5. místě se umístily Pozvánky na akce a články o zajímavých akcích a Metodické články s 8 hlasy (16%).

  • Autor: Fuček Miloslav
  • Datum publikace: 04.03.2002
  • Článek zařazen do: Zajímavosti
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2755 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0034 sec. | Aktuálně máme v databázi 8376 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha