Rubriky

Vyhledávání v článcích
Co hledáte ?



Provozuje:
icok


ikonka partnera
ikonka partnera
Dnes má svátek Mariana je neděle 08.09.2024



Novinky





Magazín eKamarád vás vítá
Přinášíme vám zpravodajství ze světa dětí a mládeže. Chcete se i vy podělit s ostatními o své zkušenosti či nějak pobavit naše dětské čtenáře? Není nic jednoduššího. Přidejte se do naší kamarádské rodiny a napište nám na email redakce8(Z)ekamarad.cz
(Místo (Z) napište @).

Kdo to jsou Špunti

Špunti se v roce 1999 ještě sami představit nedokázali. Písmák už sice trochu číst a psát uměl, ale souvislé věty ještě v té době nedokázal vytvořit. Proto tento klub v Kamarádu představil Martin Fabián.

     Špunti jsou nejmladším klubem v SKSK ČR. A to nejenom, že vznikly jako poslední, ale i věkově. Jsou to děti již dlouholetých členů SKSK ČR a jejich kamarádi. A někteří se do SKSK ČR "vrátili". Jejich patronem je Franta Zíka, což je táta Míly Zíky, který nás bohužel před pár lety opustil, když podlehl zhoubné chorobě.

     V klubu je Míla Zíka, což je mladší bratr již zmíněného Míly. Narodil se zhruba rok po jeho smrti a je mu velice podobný. Po svém bratrovi zdědil zálibu v jízdě na kole, i když mu to v necelých třech letech ještě moc nejde. Na jeho věk je však neuvěřitelně dobrý. Že by tak silně působily geny nebo je v tom něco jiného?

     Dalším členem je Pavel Zíka, bratr Míly - dvojče. Ten se od Míly dost povahově liší a mě povahově spíš připomíná zahádně zmizevšího Pavla Mareše.

     Marek Jeřábek je vnukem Yankeeho. Je příbuzný s Markem, je mu i velmi podobný a to jak vzhledově tak povahově. Marek má panickou hrůzu z Nuselského mostu, přes který se bojí jít a i pohled na něj v něm vzbuzuje hrůzu. Jeho starší příbuzný Marek totiž skokem z Nuselského mostu ukončil svůj život. Je ten strach jenom náhodný nebo je v něm něco víc? Marek se dožaduje gumového Markova razítka, které je v klubovně, které Markovi kdysi vytvořil Medvěd. Zajímavé je, že ho zajímá právě toto jediné razítko. Je to jenom náhoda nebo ho s Markem pojí něco většího než pouhý příbuzenský vztah?

     Jakub Jeřábek si nechává říkat Kuba. Je to syn Yankeeho. I on je podobný svému staršímu bohužel zahynuvšímu příbuznému Kubovi. Je mu podobný jak vzhledově, tak velkým hudebním talentem. I tento malý Kuba je levák a ve věku tří let si vybrnkává na kytaru akordy, které ho nikdo neučil. Nedávno si vybrnkal i melodii, kterou kdysi složil Kuba a kterou nemůže od nikoho znát. Ač neumí psát, Kuba napsat umí. Neomylně sebral s klubovny Kubovo razítko, které mu vyrobil Medvěd (právě to jedno jediné) a i tmavomodrý odznak Březového lístku, jehož byl Kuba před smrtí nositelem. Do Písmákovy pyramidy vrátil zpět Kubovu kostku. Je to vše náhoda? Většina z nás a to i ti nejvíce nedůvěřiví už řekli, že ne. Všichni věříme, že Kuba se nám vrátil v podobě malého Kuby. Důkazů je pro to v tuto chvíli víc než dost.

     Michal Nováček, který je dalším členem Svišťů je bratr Písmáka. I on se hlásí k přezdívce Písmák. Psali jsme o něm již v minulém čísle Kamaráda. Ten již zcela jednoznačně všechny přesvědčil, že s Písmákem není jenom příbuzný.

     Michal Jech je syn Pavla Jecha - Praotce. Nedávno mu byly dva roky. Je velkým kamarádem s Písmákem. Jejich první setkání nás fascinovalo, protože Písmák Míšu oslovil "Ahoj Míšo", aniž by ho před tím kdy viděl. Míša opětoval jeho pozdrav s oslovením Písmáku. Ani on Písmáka před tím nikdy neviděl. I tady je nápadná podobnost mezi tímto Míšou a Míšou, který zemřel. Je to podobnost nejenom vzhledová ale hlavně povahová.

      Posledním členem Špuntů je Michal Falko, který je synem Draka. Ten je zase nápadně podobný Tesákovi. Podoba je spíše povahová než vzhledová. Jeho prvním slovem nebylo ani táta ani máma, ale Drak. Michalovi, který se hlásí k přezdívce Tesák, jsou zatím dva roky a kousek.

     Špunti samozřejmě zatím moc samostatně nepracují, ale založení tohoto klubu, je důležitým krokem. Kluci, když se viděli prvně, se tvářili, jako by se už znali. Je to náhoda? To ukáže čas. U dvou z nich to už prokázal. Písmák s Kubou se k nám prokazatelně vrátili. Proto také Rada organizátorů v prosinci rozhodla, že jim bude přiznám patřičný stupeň Březového lístku a středisková rada 1. St KSK Bratrstvo jim vydala razítka a další věci z našeho malého Bratrského muzea.

      Ostatní Špunti se musí zatím ještě snažit, aby nás přesvědčili. Já jim věřím, ale je nás víc. Věřím, že nejdéle do dvou let se to vše podaří.

     Převzato z časopisu SKSK ČR Kamarád - http://kamarad.unas.cz

  • Autor: Fabián Martin
  • Datum publikace: 05.05.2002
  • Článek zařazen do: Volný čas
  • Počet komentářů ke článku: 0 přidat komentář
  • Článek si přečetlo 2553 čtenářů

    Sdílet na Facebooku

© Stránka vygenerována za 0.0033 sec. | Aktuálně máme v databázi 8376 článků
práva na články náleži jejich autorům, provozovatel magazínu nenese žádnou zodpovědnost za škody způsobené prohlížením těchto stránek.
Magazín provozuje ICOK (administrátor Miloslav Fuček)
http://icok.icok.cz | http://wwww.mfsoft.cz

Bazény na míru | Bennewitzovo kvarteto | Lady XL Fashion | Optika v Praze | Světové brýle.cz | Inspiro ERP systém | Bezpečnostní poradce | Fass-Hasicí technika | Dukla - Atletika | Dukla Praha